Άρθρα

Δικαίωση ΟΕΒΕΝΧ & Καραπατάκη για τα Ταξί – Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα

Λίγες μέρες πριν και πιο συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου με επιστολή της η Ομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών νομού Χανίων, ζητούσε να αρθεί η αδικία προς τα ταξί στα οποία όπως τόνιζε στην ανακοίνωση “επιτρέπεται μόνο ένα άτομο, με εξαίρεση τα ανήλικα παιδιά“.

Σήμερα με ΦΕΚ, το παραπάνω καθεστώς αλλάζει και θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ΟΕΒΕΝΧ δια του αντιπροέδρου της και Προέδρου του σωματείου Ταξί του ν. Χανίων Ηλία Καραπατάκη “δικαιώνονται”! Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Καραπατάκης για μήνες “πάλευε” για αυτό το αποτέλεσμα…

Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 θα μπορούν να επιβαίνουν μέχρι δύο επιβάτες εκτός από τον οδηγό σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό, μετά την έγκριση των σχετικών εισηγήσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κοροναϊού COVID-19», που δημοσιεύθηκε σήμερα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:

  • α) ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή
  • β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.