Άρθρα

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ να αναδείξουν το πρόβλημα των επιχειρήσεων στα Χανιά από το τοπικό lockdown

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, συνάντηση με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων κ. Ιωάννη Παυλάκη, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Γιώργου Τοπολιανάκη, του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ Γιώργου Καρανίκα και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργου Καββαθά, με σκοπό να αναδείξουν τις λεπτομέρειες για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την Πανδημία και το μερικό lockdown στο νομό Χανίων. Συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα στις επιχειρήσεις σχετικά με την έλλειψη ρευστότητας και με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα τόσο σοβαρά θέματα.

Όπως τονίστηκε θα πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ να μπορέσουν μέσα στα υπουργεία να αναδείξουν το πρόβλημα, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αποτρέψουμε το πρόβλημα των λουκέτων και της ανεργίας που δυστυχώς είναι προ των πυλών σε έναν νομό που είναι άριστα συνδεδεμένο με το τουριστικό ρεύμα και που φέτος δεν πιάσαμε ούτε καν τους στόχους που τα ίδια υπουργεία είχαν βάλει.

Επιβεβλημένη ανάγκη είναι η μείωση των ενοικίων σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με οφέλη προς τους ιδιοκτήτες και μέχρι τέλος του 2020 η επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ που ανοίγει. Εντός των ημερών θα πρέπει να δοθεί σε περισσότερους δικαιούχους αλλά και με κριτήρια πτώση τζίρου. Ενώνουμε τις φωνές μας με όποιο τρόπο μπορούμε για να μπορέσουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα .

Ως μία γροθιά οι κ .κ. Καββαθάς και Καρανίκας θα βοηθήσουν με όποιες δυνάμεις μπορούν, ώστε η φωνή μας να φτάσει εντός υπουργείων και να δοθούν περισσότερες παροχές, για να μπορέσει επιχειρηματικά ο νομός να σταθεί στα πόδια του.

Ζού-με στα Χανιά!
Στηρί-ζουμε τα τοπικά προϊόντα, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και βιοτέχνες!
Αξί-ζουμε την ποιότητα που προσφέρουν!