Άρθρα

Γ. Παυλάκης: Να στηριχθεί ο μικρομεσαίος επιχερηματίας

Την πεποίθηση πως πρέπει να στηριχθεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΧ και αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας σχολικών κυλικείων Γιάννης Παυλάκης στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη.

Ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε στους τρόπους στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης, με την συμβολή της Περιφέρειας, αλλά και με εργαλεία όπως την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Ο κ. Παυλάκης μάλιστα, σχολίασε και την ένταξη των σχολικών κυλικείων στη λίστα των ΚΑΔ  των πληττόμενων επιχειρήσεων.  Xρειαζόταν η διευκρίνηση παρόλο που το γνωρίζαμε πως τα σχολικά κυλικεία, είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων καθώς δεν έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων το ίδιο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ζητήματα και προς τους λογιστές, τόνισε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παυλάκης, αναφέρθηκε στα ζητήματα του κλάδου των σχολικών κυλικείων κι εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πλήρη τήρηση των μέτρων ασφαλείας από πλευράς σχολικών κυλικείων για όσο χρονικό διάστημα ήταν τα σχολεία ανοιχτά. Επεσήμανε όμως πως το Lockdown κι η τηλεκπαίδευση ήταν αναγκαία.