Άρθρα

Η ΟΕΒΕΝΧ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας για το μεταφορικό ισοδύναμο

Ανακοίνωση από την ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Χανίων για την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο
“Με χαρά μας πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση του γραφείου Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αφορά την ενίσχυση των 75 εκ. ευρώ των μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο σύνολο των νησιών μας όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο 2020, που υπογράφει από τον αρμόδιο. Στο πλαίσιο της δράσης προβλέπεται η χρηματοδότηση 7.248 ΚΑΔ επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για το σύνολο των νησιών ενώ για την Κρήτη προβλέπεται η έναρξη επιλεξιμότητας για 2.148 ΚΑΔ που συνδέονται με τομείς Οικονομικής δραστηριότητας με ανάγκη ενίσχυσης του μεταφορικού κόστους, με αναδρομική ισχύ από 1/1/2020.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Χανίων έχει βάλει ένα μεγάλο λιθαράκι σε αυτή τη δράση θέτοντας εντόνως το θέμα αυτό στις δύο τηλεδιασκέψεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.