Άρθρα

Κυλικεία Ν. Χανίων: Ζητάμε τη στήριξη της Πολιτείας

Με επιστολή στον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων ο Σύλλογος μισθωτών κυλικείων Δημοσίων σχολείων Χανίων ζητά τη στήριξη της πολιτείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Τα σχολικά κυλικεία παραμένουν κλειστά από τις 10 Μαρτίου 2020, με ένα μικρό διάστημα λειτουργίας 20-25 εργάσιμων ημερών έως και σήμερα. Αλλά ακόμη και στο μικρό αυτό διάστημα ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων στα σχολικά κυλικεία δεν εργάστηκε λόγω καταλήψεων από τους μαθητές.

Πρόκειται για έναν επαγγελματικό κλάδο με χαμηλά εισοδήματα που απασχολεί περίπου 10.000 αυτοαπασχολούμενους κι εργαζόμενους.

Δυστυχώς, οι οικονομικές ενισχύσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση δεν κάλυψαν τον κλάδο αφού τόσο από την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 όσο και από την 5 απεντάχθηκε μεγάλο μέρος των συναδέλφων. Τίθεται λοιπόν, καθαρά θέμα επιβίωσης των συναδέλφων και των οικογενειών τους.

Σαφώς, παρόμοια προβλήματα προέκυψαν και σε άλλους κλάδους με την εξαίρεση κάποιων επαγγελματιών από τις οικονομικές ενισχύσεις ή τη λήψη ιδιαίτερα μικρών χρηματικών ποσών με αποτέλεσμα το επερχόμενο κλείσιμο επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας. Στην περίπτωση όμως των αυτοαπασχολούμενων στα σχολικά κυλικεία η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί κάνουμε δραματική έκκληση όπως ενισχύσετε άμεσα και εντάξετε στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 όλα τα Σχολικά Κυλικεία ώστε να αποφύγουμε τις δραματικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο κλάδο που όλοι βλέπουμε να πλησιάζουν.