Άρθρα

ΟΕΒΕΝΧ: Άμεση στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων | Επιστολή στον πρωθυπουργό

Άμεση στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ζητά με επιστολή της στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς η Ομοσπονδία μας.

Η επιστολή: 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Δυστυχώς, τα μηνύματα που λαμβάνουμε αλλά και η συνολική εικόνα της αγοράς μας αναγκάζουν να επιστρέψουμε με μία ακόμη επιστολή για να σας τονίσουμε την απελπισία, την οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων & Αυτοαπασχολούμενων ως αποτέλεσμα των δεδομένων της επιστρεπτέας προκαταβολής 5.
Χιλιάδες συνάδελφοι επαγγελματίες, αντιμετωπίζουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση με μέτρα που εναλλάσσονται χωρίς να μπορούν να προγραμματίσουν τις επαγγελματικές τους κινήσεις, με δραματική μείωση του τζίρου τους, με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που πρέπει να εξοφληθούν χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα έσοδα και με την απειλή του λουκέτου στον κοντινό ορίζοντα.

Απαιτούμε άμεσα να ενταχθούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία και βρέθηκαν εκτός, αλλά και να υπάρξει ορθολογική και δίκαιη διόρθωση των ποσών που δόθηκαν ή προγραμματίζονται να δοθούν.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να στηριχτούν και οφείλετε να τις στηρίξετε.