Άρθρα

Παρέμβαση της ΟΕΒΕΝ Χανίων στον Μητσοτάκη, για ν’ ανοίξουν τα μαγαζιά στις γιορτές…

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής της Ομοσπονδίας μας,  η οποία  στάλθηκε στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία εκφράζουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας  στους συναδέλφους
εμπόρους καταστηματάρχες του τόπου μας.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Κυβερνήσεως,

Καταλαβαίνουμε απόλυτα τις ενέργειες της Ελληνικής κυβερνήσεως για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού covid-19 και την ασφάλεια των πολιτών.

Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και ιδιαίτερα τα εμπορικά καταστήματα, μετά από τόσους μήνες οικονομικού μαρασμού βρίσκονται σε οριακό σημείο επιβίωσης. Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναμένονταν από τον εμπορικό κόσμο με την ελπίδα μιας μικρής ανάκαμψης μετά το δεύτερο lockdown, αφού ως γνωστόν την περίοδο αυτή οι πωλήσεις αποτελούν το 30% του ετήσιου τζίρου τους.

Όμως η απόφαση ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο του click away δυσχεραίνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση καθώς αποδεικνύεται ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας, ότι είναι δύσκολα εφαρμόσιμη όχι μόνο από τα καταστήματα αλλά και από τους καταναλωτές. Αυτές που θα πληγούν περισσότερο είναι για άλλη μια φορά οι μικρές επιχειρήσεις έναντι των μεγάλων, καθώς τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, σας καλούμε την ύστατη στιγμή όπως δώσετε την δυνατότητα στους συναδέλφους των μικρών και πολύ μικρών καταστημάτων να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους με προκαθορισμένα ραντεβού και τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού. Άλλωστε, δεν υπήρξε κάποια μελέτη ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εν μέσω πανδημίας αποτελεί εστία μετάδοσης του covid-19.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιληφθείτε την κατάφορη αδικία εις βάρος των συναδέλφων εμπόρων καταστηματαρχών και θα προβείτε άμεσα σε διορθωτικές ενέργειες γιατί η πολιτεία οφείλει αφενός να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και αφετέρου να προωθήσει τον υγιή ανταγωνισμό.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε σύντομα ενέργειές σας.