Άρθρα

Συνάντηση Παπαδεράκη με ΟΕΒΕΝΧ και Σύλλογο Εστίασης Ν. Χανίων

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων Γιάννη Παυλάκη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης Ν. Χανίων Βασίλη Οικονομάκο είχε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης ανέφερε τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης στα Χανιά εξαιτίας της κάθετης πτώσης του τζίρου λόγω της απουσίας ξένων επισκεπτών αλλά και της καταναλωτικής αδυναμίας των ντόπιων συμπολιτών.

Συγχρόνως τόνισε ότι μαζί με την ανυπαρξία ουσιαστικής στήριξης του λειτουργικού κόστους και του κόστους προσαρμογής στους υγειονομικούς κανόνες οι επιχειρήσεις δέχονται σοβαρές πιέσεις και από πάγιες υποχρεώσεις (ρεύματος, ύδρευσης, εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων) και κινδυνεύουν από διακοπή ηλεκτροδότησης, αυτόφωρες προσαγωγές και οριστικό κλείσιμο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης με σχετικές προτάσεις – υπομνήματα προς τα αρμόδια Υπουργεία για στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων δωρεάν εκπαίδευσης για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας και την ενίσχυση του προγράμματος Ψηφιακής Αναβάθμισης, τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης συμπαραστέκεται στον αγώνα τους και θα συνεχίσει την προσπάθεια για την λήψη κάθε μέτρου στήριξης των επαγγελματιών και εργαζομένων στο χώρο της εστίασης.