Άρθρα

Σύσκεψη για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Η ΟΕΒΕΝΧ μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Ναυτιλίας παρευρέθηκε την Πέμπτη το απόγευμα Στο Επιμελητήριο Χανίων στη Σύσκεψη που αφορούσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο ..
Όταν μας δόθηκε ο λόγος αναφερθήκαμε στο πολύ θετικό της ένταξης της κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, ( στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε τη δέσμευση του υπουργού κυρίου Πλακιωτάκη στην τηλεδιάσκεψη που είχαμε τον Απρίλιο με τις τέσσερις Ομοσπονδίας Κρήτης) στη συνέχεια όμως του θέσαμε το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ για όλα τα νησιά συμπεριλαμβανομένου και της Κρήτης. Μία τοποθέτηση στην οποία είχε προταθεί παλαιότερα και από τη Νέα Δημοκρατία όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
Το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ για όλα τα νησιά είμαστε βέβαιοι ότι θα ευνοήσει όλες τις επιχειρήσεις μικρές και πολύ μικρές και ταυτόχρονα τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.
Θέσαμε στον Υπουργό επίσης το θέμα της ένταξης του Νομού Χανίων σε όλα τα μέτρα πληττόμενων περιοχών, ανεξαρτήτου κατηγορίας επικινδυνότητας μετάδοσης του ιού που βρίσκονται σήμερα, μιας και η από 25 Αυγούστου τοποθέτηση του νομού σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με την έναρξη της τουριστικής σεζόν της Αγγλικής και Σκανδιναβικής αγοράς που αποτελούν την πλειονότητα των πελατών που αναμέναμε για να διορθώσουμε εν μέρει τη ζημιά από την υγειονομική κρίση, με άμεσο αποτέλεσμα την πραγματικά δεινή θέση πού βρίσκεται οικονομικά η τοπική οικονομία και οι συνάδελφοι επαγγελματίες βιοτέχνες έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι.
Ζητήσαμε από τον Υπουργό ως μέλος της Κυβέρνησης να στηρίξει δυνατά και έμπρακτα την οικονομία του Νομού Χανίων και ιδιαίτερα τους συναδέλφους που πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση.